Revista presei

vezi toate articolele

Revista presei argesene - 14.03.2013

14 mar 2013 | publicat in Anonim

CURIERUL

Ambasadorul Bulgariei vine la Piteşti

După ce, săptămîna trecută, ambasa­dorul Poloniei la Bucureşti a venit în vizită în Piteşti, prefectul de Argeş, Cristian Soare, anunţă că mai mulţi ambasadori au răs­puns favorabil invitaţiei sale de a vizita ju­deţul nostru. Astfel, pe 1 aprilie, şi nu este nici o păcăleală, va veni am­basa­do­rul Bul­ga­riei la Bucureşti.

Următorul care şi-a confirmat vizita este am­­ba­sadorul Croaţiei, pe 17 aprilie, iar în mai vine în Argeş am­ba­sadorul Africii de Sud. Prefec­tul Cris­ti­an Soa­re a spus că în iunie au mai fost pro­gra­mate două vi­­zite, ale am­ba­sadorilor din Brazilia şi din Slo­venia (5 iunie), iar în iu­lie, cea a dem­nitarului din Elveţia.

Regionalizarea, o temă dezbătută cu demnitarul polon

Primul care a ajuns în Argeş, a­cum o săp­­tămînă, a fost ambasa­dorul Po­loniei, vizita a­ces­tuia fiind considerată la nivelul Pre­fec­turii un succes, cu atît mai mult cu cît a­cesta a trimis repre­zentanţilor judeţului o scrisoare de mul­ţumire pentru modul în ca­re a fost or­ganizată vizita. Subpre­fec­tul Ion Burnei a mărturisit ieri că l-a în­tre­bat pe ambasadorul Poloniei şi des­pre pro­cesul de regionalizare pe care l-au avut: „Ştiind că au avut rezul­tate de­o­ sebite, nu m-am obţinut să nu-l întreb pe ambasadorul Poloniei cum au făcut re­­or­ganizarea adminis­trativă. Ştiind că au a­vut 49 de voevo­date, dar au ajuns la 16, mă interesa ce criterii au folosit pen­tru regionalizare. Mi-a spus că un cri­teriu a fost cel istoric. Am preluat răs­punsul ca pe un mesaj şi trebuie ana­lizat. Ca o altă con­cluzie, el ne-a spus că această re­gio­nalizare este benefică, pentru că a­pare o legătură directă cu Bruxellesul şi nu mai trebuie să aşteptăm, ci să mer­gem pe a­ceastă cale. La ter­mi­na­rea vi­zitei, am­­ba­sadorul a primit o ma­pă cu in­tenţiile oa­menilor de afa­ceri. De altfel, în urma dis­cuţiilor cu Tudor Pen­diuc, s-a con­turat o viitoare discu­ţie în­tre Aso­ciaţia Munici­piilor din Ro­mâ­nia şi cea din Po­lonia pe marginea regi­onalizării. Rec­torul UPIT, Ionel Didea, l-a invitat la Uni­ver­si­tatea de Stat din Piteşti".

ARGES PLUS

Primăriile cu datorii vor primi mai mulți bani de la buget

Constantin Nicolescu, președintele Consiliului Județean Argeș a anunțat informația oficială conform căreia, primăriile din Argeș cu datorii vor primi mai multe fonduri spre deosebire de cele fără arierate care riscă să nu primească niciun ban. Șeful CJ a anunțat că deși nu există suficienți bani, se va încerca stingerea a 85% din arierate până la sfârșitul lui martie. Acesta a mai afirmat că pentru perioada următoare, nu se prevăd proiecte din investiții proprii, însă cele prin finanțare europeană vor putea fi în continuare demarate, un lucru pe care se va pune accent în următoarea perioadă.

Prioritatea pentru CJ Argeș este acum de a închide arieratele într-un procent de 85%, până la finele lunii martie. Avem bani puțini așa că vom încerca să facem ce putem. Nu vom avea bani pentru derularea de noi proiecte, așa că va trebui să depunem efort pentru a lua fonduri europene" a declarat șeful CJ.

Reamintim cititorilor că pentru acest an, Consiliul Județean Argeș va avea un buget cu doar 50 de lei mai mare.

 

inapoi la lista de articole

Declaraţie privind politica externă a Romāniei

10 iun 2013

România redevine un stat cu un cuvânt de spus în politica internaţională.  În ultimul an, prim-ministrul Victor Ponta a bifat o serie de întâlniri şi vizite oficiale în Franţa, Danemarca, Austria, Italia, Belgia şi Polonia. Săptămâna aceasta este marcată de două evenimente speciale şi anume vizita  premierului în Germania şi în Slovacia.  Deplasarea premierului în Germania este cu atât mai importantă cu cât ultima vizită a unui premier român în această ţară, şi la acest nivel, a avut loc în 2006.

Mircea Drăghici a sărbătorit copiii din Nucşoara, Berevoieşti, Aninoasa şi Corbi

1 iun 2013

Deputatul PSD Mircea Drăghici a continuat tradiţia şi a sărbătorit Ziua de 1 iunie printr-o petrecere de basm oferită în dar copiilor din Nucşoara, Berevoieşti, Aninoasa şi Corbi! Dacă în anii precedenţi a sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului alături de micuţii din Curtea de Argeş, anul acesta deputatul social democrat a decis să îndrepte personajele copilăriei într-o superbă zonă montană.

Rezilierea contractului cu Bechtel, un prim pas pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania

31 mai 2013

Joi, 30 mai 2013, guvernul condus de premierul Victor Ponta a anunțat oficial rezilierea contractului cu Bechtel privind construcţia Autostrăzii Transilvania.

În acest sens, deputatul PSD Mircea Drăghici  și-a exprimat convingerea că rezilierea reprezintă un semnal foarte bun pentru colegiul pe care îl reprezintă în Parlament, prin prisma premiselor de finalizare a autostrăzii Transilvania, inclusiv a tronsonului Pitești-Sibiu, în perioada programatică financiară viitoare.


Link-uri utile


PSD


PES


TSD


Victor Ponta


Adrian Nastase


Andrei Dolineaschi


Catalin Nechifor


Claudiu Manda


Ecaterina Andronescu


Ion Iliescu


Valeriu Zgonea


Victor Ciutacu


Daciana Sarbu


Corina Cretu


Consiliul Judetean Arges

Site-ul oficial al Consiliului Judetean Arges


Primaria Municipiului Pitesti

Site-ul oficial al Primariei Municipiului Pitesti


PSD Arges

Site-ul oficial al Partidului Social Democrat Filiala Arges


Primaria Municipiului Curtea de Arges