Curtea Domneasca de Arges - Capitala a turismului Romanesc

24 ian 2009

Deputatul Mircea Drăghici şi-a început mandatul în forţă! Una dintre principalele promisiuni cuprinse în oferta sa electorală pentru Colegiul Curtea de Argeş a prins deja contur. Este vorba despre „CURTEA DOMNEASCĂ DE ARGEŞ - CAPITALĂ A TURISMULUI ROMÂNESC". Proiectul are o valoare de 975 312,10 lei şi vizează creşterea contribuţiei sectorului turismului la dezvoltarea economico-socială durabilă a municipiului Curtea de Argeş şi dezvoltarea brand-ului „Curtea domnească de Argeş - capitală a turismului românesc", printr-o campanie de promovare activă şi instituirea parteneriatului public - privat între autorităţile administraţiei publice locale şi mediul de afaceri.

În cadrul proiectului va fi organizată expoziţia „Curtea domnească de Argeş-capitală a turismului românesc" şi se va pune accent pe promovarea produselor turistice locale: Biserica Domnească, Muzeul Municipal Curtea de Argeş, Biserica San Nicoară, Muzeul de etnografie Casa Norocea, Mânăstirea Curtea de Argeş, Parcul Fântâna lui Manole, traseul turistic către Cetatea Poenari, Lacul Vidraru, Lacul Bâlea. Aceste obiective vor fi incluse într-o reţea cu destinaţii culturale de excelenţă la nivel naţional şi internaţional, în cadrul Târgului de turism al României şi al Târgul Internaţional de Turism ITF.

 

De asemenea, va fi creată o bază de date pentru promovarea produselor turistice, va fi realizat portalul „Curtea Domnească de Argeş - capitală a turismului românesc" şi vor fi puse în practică 11 campanii de promovare.
Cererea de finanţare a fost depusă în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.3 - Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică, Operaţiunea - Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice.

inapoi la lista de proiecte

Declaraţie privind politica externă a Romāniei

10 iun 2013

România redevine un stat cu un cuvânt de spus în politica internaţională.  În ultimul an, prim-ministrul Victor Ponta a bifat o serie de întâlniri şi vizite oficiale în Franţa, Danemarca, Austria, Italia, Belgia şi Polonia. Săptămâna aceasta este marcată de două evenimente speciale şi anume vizita  premierului în Germania şi în Slovacia.  Deplasarea premierului în Germania este cu atât mai importantă cu cât ultima vizită a unui premier român în această ţară, şi la acest nivel, a avut loc în 2006.

Mircea Drăghici a sărbătorit copiii din Nucşoara, Berevoieşti, Aninoasa şi Corbi

1 iun 2013

Deputatul PSD Mircea Drăghici a continuat tradiţia şi a sărbătorit Ziua de 1 iunie printr-o petrecere de basm oferită în dar copiilor din Nucşoara, Berevoieşti, Aninoasa şi Corbi! Dacă în anii precedenţi a sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului alături de micuţii din Curtea de Argeş, anul acesta deputatul social democrat a decis să îndrepte personajele copilăriei într-o superbă zonă montană.

Rezilierea contractului cu Bechtel, un prim pas pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania

31 mai 2013

Joi, 30 mai 2013, guvernul condus de premierul Victor Ponta a anunțat oficial rezilierea contractului cu Bechtel privind construcţia Autostrăzii Transilvania.

În acest sens, deputatul PSD Mircea Drăghici  și-a exprimat convingerea că rezilierea reprezintă un semnal foarte bun pentru colegiul pe care îl reprezintă în Parlament, prin prisma premiselor de finalizare a autostrăzii Transilvania, inclusiv a tronsonului Pitești-Sibiu, în perioada programatică financiară viitoare.


Link-uri utile


PSD


PES


TSD


Victor Ponta


Adrian Nastase


Andrei Dolineaschi


Catalin Nechifor


Claudiu Manda


Ecaterina Andronescu


Ion Iliescu


Valeriu Zgonea


Victor Ciutacu


Daciana Sarbu


Corina Cretu


Consiliul Judetean Arges

Site-ul oficial al Consiliului Judetean Arges


Primaria Municipiului Pitesti

Site-ul oficial al Primariei Municipiului Pitesti


PSD Arges

Site-ul oficial al Partidului Social Democrat Filiala Arges


Primaria Municipiului Curtea de Arges