VIN BANII EUROPENI PENTRU CURTEA DE ARGEŞ

1 sep 2010


Proiectul, în valoare de aproximativ 14 milioane de euro are drept obiective:
• creşterea atractivităţii municipiului Curtea de Argeş şi integrarea acestuia în marea familie a oraşelor europene, în vederea susţinerii elementelor cheie de coeziune socială
• îmbunătăţirea accesibilităţii şi mobilităţii teritoriului şi a populaţiei din municipiul Curtea de Argeş crearea unui climat turistic şi investiţional mai atractiv
• îmbunătăţirea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă pentru locuitorii din municipiul Curtea de Argeş şi zonele adiacente
• crearea unui climat social stabil, propice dezvoltării urbane, prin promovarea incluziunii sociale şi a egalităţii de şanse pentru toţi locuitorii municipiului
• protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului şi a locuirii
• întărirea libertăţilor individuale, sporirea siguranţei cetăţenilor şi a familiei
• creşterea capacităţii administrative a autorităţilor locale în concordanţă cu principiile unei bune guvernări: transparenţă, echitate, receptivitate şi implicare, eficacitate şi eficienţă, responsabilitate şi respectarea legii
 
Obiectivul general al proiectului se referă la modernizarea infrastructurii urbane de transport din cartierele Marina Poştei, Noapteş, Cartier Est Valea Sasului-Groape din oraş, pentru asigurarea unei infrastructuri de transport locale moderne şi durabile, în vederea îmbunătăţirii gradului de atractivitate şi accesibilitate, precum şi a tuturor celorlalte condiţii privind dezvoltarea sistematică a economiei municipiului şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. Durata de implementare este de 36 de luni, iar valoarea totală se ridică la 49.163.626,00 RON. În cadrul acestei componente se vor moderniza 47 de străzi, reprezentând 33,714 km şi se vor reabilita trotuarele.

De asemenea, tot în cadrul Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Curtea de Argeş se are în vedere revitalizarea utilităţii clădirilor degradate prin înfiinţarea unui centru de recreere pentru pensionari şi a unui centru de zi pentru persoane cu dizabilităţi. Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni, începând cu data semnării contractului de finanţare, iar valoarea este de 5.619.935,90 RON.
Următoarea componentă se referă la creşterea siguranţei şi securităţii cetăţenilor din municipiul Curtea de Argeş, prin implementarea unui sistem de supraveghere video, care să ducă la:
• Creşterea siguranţei cetăţenilor din municipiului Curtea de Argeş, pentru crearea unui mediu propice îmbunătăţirii gradului de confort şi securitate, prin implementarea unui sistem de supraveghere video, în locaţii publice precum intersecţii, străzi, parcuri, perimetrul şcolilor, grădiniţelor şi alte instituţii de interes public, monumente arhitectonice, din oraş dar şi în cartiere mărginaşe, unde există un risc ridicat de producere de infracţiuni, acte de vandalism şi alte fapte care perturbă liniştea publică.
• Creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei pe străzile orăşeneşti din municipiul Curtea de Argeş, prin implementarea sistemului de supraveghere video propus prin acest proiect individual, având în vedere că se va realiza monitorizarea circulaţiei la nivelul întregului municipiu. Se va asigura supravegherea video a unui număr de 13 locaţii.
Deputatul Colegiului Curtea de Argeş, Mircea Drăghici a precizat că dezvoltarea infrastructurii sociale, din municipiul Curtea de Argeş reprezintă premisa dezvoltării durabile: „Potrivit rezultatelor Studiului sociologic realizat în anul luna octombrie 2008, se remarcă faptul că pe primul loc se află domeniul Asistenţei sociale şi serviciilor de sănătate, urmate de locul II - locuinţele pentru tineri şi curăţenia oraşului. Pe locul III ca nivel de importanţă se află spaţiile verzi, parcurile, locurile de joacă pentru copii. Pe locul IV se află drumurile din oraş, iar pe locul V - alimentarea cu apă şi canalizarea.”

 

 

 

inapoi la lista de proiecte

Declaraţie privind politica externă a Romāniei

10 iun 2013

România redevine un stat cu un cuvânt de spus în politica internaţională.  În ultimul an, prim-ministrul Victor Ponta a bifat o serie de întâlniri şi vizite oficiale în Franţa, Danemarca, Austria, Italia, Belgia şi Polonia. Săptămâna aceasta este marcată de două evenimente speciale şi anume vizita  premierului în Germania şi în Slovacia.  Deplasarea premierului în Germania este cu atât mai importantă cu cât ultima vizită a unui premier român în această ţară, şi la acest nivel, a avut loc în 2006.

Mircea Drăghici a sărbătorit copiii din Nucşoara, Berevoieşti, Aninoasa şi Corbi

1 iun 2013

Deputatul PSD Mircea Drăghici a continuat tradiţia şi a sărbătorit Ziua de 1 iunie printr-o petrecere de basm oferită în dar copiilor din Nucşoara, Berevoieşti, Aninoasa şi Corbi! Dacă în anii precedenţi a sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului alături de micuţii din Curtea de Argeş, anul acesta deputatul social democrat a decis să îndrepte personajele copilăriei într-o superbă zonă montană.

Rezilierea contractului cu Bechtel, un prim pas pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania

31 mai 2013

Joi, 30 mai 2013, guvernul condus de premierul Victor Ponta a anunțat oficial rezilierea contractului cu Bechtel privind construcţia Autostrăzii Transilvania.

În acest sens, deputatul PSD Mircea Drăghici  și-a exprimat convingerea că rezilierea reprezintă un semnal foarte bun pentru colegiul pe care îl reprezintă în Parlament, prin prisma premiselor de finalizare a autostrăzii Transilvania, inclusiv a tronsonului Pitești-Sibiu, în perioada programatică financiară viitoare.


Link-uri utile


PSD


PES


TSD


Victor Ponta


Adrian Nastase


Andrei Dolineaschi


Catalin Nechifor


Claudiu Manda


Ecaterina Andronescu


Ion Iliescu


Valeriu Zgonea


Victor Ciutacu


Daciana Sarbu


Corina Cretu


Consiliul Judetean Arges

Site-ul oficial al Consiliului Judetean Arges


Primaria Municipiului Pitesti

Site-ul oficial al Primariei Municipiului Pitesti


PSD Arges

Site-ul oficial al Partidului Social Democrat Filiala Arges


Primaria Municipiului Curtea de Arges