LA UN AN DE MANDAT,DEPUTATUL MIRCEA DRĂGHICI INAUGUREAZĂ O SALĂ DE OPERAŢII ULTRAMODERNĂ LA SPITALUL DIN CURTEA DE ARGEŞ

2009-12-01

Investiţia, care se ridică la 5 miliarde lei vechi, a fost asigurată de către deputatul PSD, Mircea Drăghici, care a depus în Comisia de Buget-Finanţe, un amendament privind dotarea spitalului din Curtea de Argeş. Demersul său a avut succes şi în numai un an de mandat, Mircea Drăghici a venit în faţa argeşenilor cu o promisiune îndeplinită şi dusă cu bine până la capăt. De remarcat că spitalul din oraşul Basarabilor nu a fost modernizat, funcţionând cu aceleaşi paturi şi dotări de acum 26 de ani.
Parlamentarul Mircea Drăghici a declarat: „Am fost în campanie în această unitate şi am văzut ce nevoi sunt aici, aşa că am folosit orice prilej ca să ajut Spitalul din Curtea de Argeş, deoarece nimic nu este mai de preţ decât sănătatea! O problemă acută o  reprezenta lipsa unei truse laparoscopice, în secţia de chirurgie şi a instrumentarului medical de uz curent. Mare parte din operaţii se vor putea face de acum încolo cu laparoscopul, un instrument care înlocuieşte bisturiul şi care este introdus în corp prin mici incizii. În Europa, 60% din intervenţii se realizează laparoscopic, în ţara noastră, procentul pacienţilor operaţi minim invaziv (fără tăieturi) este de numai 20%. Sunt fericit că am putut realiza acest proiect împreună cu echipa de la conducerea spitalului şi cred că menirea mea, ca deputat al Colegiului Curtea de Argeş este să identific nevoile oamenilor şi să le găsesc rezolvare! Doar aşa îi pot răsplăti pentru încrederea şi votul acordat în alegerile uninominale de anul trecut!"
Spitalul Municipal din Curtea de Argeş a luat fiinţă în 1983 şi deserveşte 90000 de cetăţeni, din care 40000 din municipiul Curtea de Argeş şi 50000 din comunele învecinate. În cadrul spitalului există şase secţii: Pediatrie, Boli Interne, Chirurgie, ATI, Ginecologie, Nou-născuţi şi cinci compartimente: Cardiologie, Neurologie, Oncologie, ORL şi Ortopedie.

 


 

inapoi la lista de evenimente

Declaraţie privind politica externă a Romāniei

10 iun 2013

România redevine un stat cu un cuvânt de spus în politica internaţională.  În ultimul an, prim-ministrul Victor Ponta a bifat o serie de întâlniri şi vizite oficiale în Franţa, Danemarca, Austria, Italia, Belgia şi Polonia. Săptămâna aceasta este marcată de două evenimente speciale şi anume vizita  premierului în Germania şi în Slovacia.  Deplasarea premierului în Germania este cu atât mai importantă cu cât ultima vizită a unui premier român în această ţară, şi la acest nivel, a avut loc în 2006.

Mircea Drăghici a sărbătorit copiii din Nucşoara, Berevoieşti, Aninoasa şi Corbi

1 iun 2013

Deputatul PSD Mircea Drăghici a continuat tradiţia şi a sărbătorit Ziua de 1 iunie printr-o petrecere de basm oferită în dar copiilor din Nucşoara, Berevoieşti, Aninoasa şi Corbi! Dacă în anii precedenţi a sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului alături de micuţii din Curtea de Argeş, anul acesta deputatul social democrat a decis să îndrepte personajele copilăriei într-o superbă zonă montană.

Rezilierea contractului cu Bechtel, un prim pas pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania

31 mai 2013

Joi, 30 mai 2013, guvernul condus de premierul Victor Ponta a anunțat oficial rezilierea contractului cu Bechtel privind construcţia Autostrăzii Transilvania.

În acest sens, deputatul PSD Mircea Drăghici  și-a exprimat convingerea că rezilierea reprezintă un semnal foarte bun pentru colegiul pe care îl reprezintă în Parlament, prin prisma premiselor de finalizare a autostrăzii Transilvania, inclusiv a tronsonului Pitești-Sibiu, în perioada programatică financiară viitoare.


Link-uri utile


PSD


PES


TSD


Victor Ponta


Adrian Nastase


Andrei Dolineaschi


Catalin Nechifor


Claudiu Manda


Ecaterina Andronescu


Ion Iliescu


Valeriu Zgonea


Victor Ciutacu


Daciana Sarbu


Corina Cretu


Consiliul Judetean Arges

Site-ul oficial al Consiliului Judetean Arges


Primaria Municipiului Pitesti

Site-ul oficial al Primariei Municipiului Pitesti


PSD Arges

Site-ul oficial al Partidului Social Democrat Filiala Arges


Primaria Municipiului Curtea de Arges